Deel mee:

Reactie van Zorggroep Tangenborgh Oldersheem

Een belangrijke plaats voor ouderen

Oldersheem is een woonzorgcentrum midden in het dorp Nieuw-Amsterdam in de provinicie Drenthe. Het gebouw staat centraal in het dorp en is een belangrijke plaats voor alle mensen die ouder worden in het dorp. Een groot aantal bewoners heeft extra begeleiding nodig vanwege geheugenproblematiek of vanwege sociaal isolement. We hopen dat de Tovertafel de bewoners zal activeren, zowel lichamelijk als geestelijk. 

Roelie Langejans is de initiatiefnemer van deze crowdfunding-actie en vertelt dat de medewerkers binnen het woonzorgcentrum al een aantal keer hadden aangegeven dat de Tovertafel écht een uitkomst zou zijn voor de bewoners. "De huiskamers worden dagelijks bezocht door ouderen met dementie maar ook door ouderen die om sociale redenen de huiskamer bezoeken. De medewerkers hebben zich verdiept in de werking van de Tovertafel en waren toen én nu nog steeds heel enthousiast".

 

"Via andere locaties van onze zorggroep en door sociale media zijn wij in aanraking gekomen met de Tovertafel. Nu worden wij als WZC jaarlijks verrast door een stichting in het dorp die jaarlijks zorgen voor een schenking in welke vorm dan ook. We hebben gevraagd of zij een bedrag willen doneren voor de Tovertafel, maar we weten ook dat dit nog niet genoeg is voor de aanschaf, vandaar ook het crowdfunding. Verder willen wij onze actie promoten door erover te schrijven in de plaatselijke dorpskrantjes en via onze eigen Facebook site besteden wij actief aandacht aan het project".


Wat ontvang je als donateur?

  • Bij een donatie van 1 t/m 100 euro ontvang je een kaartje
  • Bij een donatie van 100 t/m 500 euro word je uitgenodigd om mee te eten op de dagopvang 
  • Bij een donatie van 500 t/m 1000 euro mag je een lekkere maaltijd nuttigen in het restaurant van Oldersheem
Eind datum is verstreken, er kan niet meer gedoneerd worden.
4 mensen hebben geholpen om € 35,00 op te brengen.