Reactie van Zorgerf Boerengeluk Nieuw-Vennep

Met lichamelijke en geestelijke inspanning het proces van dementie vertragen

Wie zijn wij?

Zorgerf Boerengeluk biedt dagbesteding aan thuiswonende ouderen met een zorgvraag. Na de start in 2010 bezoeken inmiddels zo’n twintig ouderen per dag de zorgboerderij. Wij, Reinier en Johanneke Geluk, ontvangen samen met ons team van tien medewerkers en vrijwilligers de mensen met koffie en thee. Vervolgens kan ieder kiezen wat hij/zij leuk vindt; de beesten verschonen, voeren, de warme maaltijd voorbereiden, was vouwen of afwassen, de moestuin verzorgen, de siertuin bijhouden..  Niets moet, alles mag!

Waarom een Tovertafel?

Veel van de bezoekers zijn beginnend of verder gevorderd dementerend. Er zijn al vele onderzoeken geweest waarbij geconcludeerd werd dat lichamelijke en geestelijke inspanning het proces van dementie vertraagd. Nu activeren we al door het meedoen aan de activiteiten of een balspel, maar tijdens een demonstratie hebben we gezien dat de Tovertafel Original uitnodigt om mee te gaan doen, ook voor mensen die wat passiever lijken te zijn. Het spelelement leidt zelfs tot fanatisme! Het zou fantastisch zijn om met de Tovertafel Original aan de slag te kunnen.

Hoe gaan we dit doen?

De Tovertafel Orginal is van zo’n waarde dat wij die niet uit de gewone exploitatie aan kunnen schaffen. Onlangs hebben wij al een open dag gehad op de boerderij waarbij er geld is opgehaald met de verkoop van allerlei producten en etenswaren, een rad van fortuin, enz. Hier hebben we al 1.000 euro mee opgehaald, die gereserveerd is voor de Tovertafel Original. Verder is ook een donatie van de Rotary Haarlemmermeer binnengekomen van ruim 1.000 euro. Een mooie start dus, maar we kunnen nog alle hulp gebruiken. Bekijk snel de mogelijkheden om te doneren en de tegenprestaties hieronder!


Wat ontvang je als donateur?

  • 1 tot 100 euro: doosje 6 eieren
  • 100 tot 250 euro: zakje 5 kg aardappelen en 2,5 kg uien
  • 250 tot 500 euro: 1 appelcake
  • 500 euro en meer: overnachting in onze bed and breakfast voor 2 personen