Reactie van Zorgcentrum St. Barbara

Wat begon als een droom, werd al snel werkelijkheid!

"De betrokkenheid van bewoners en ondernemers van Dreumel en omstreken en de familie van bewoners van St. Barbara heeft ons enorm gesteund dit project tot een succes te brengen. De inzamelingsactie met Jochem van Gelder als presentator heeft ons versteld doen staan. Iedereen enorm veel dank voor jullie steun om de Tovertafel voor de bewoners van Zorgcentrum St. Barbara te realiseren. En zeker willen we ook fonds Klein Geluk van NutsOhra bedanken voor de gekregen subsidie van €3.500,- voor dit project. Ontzettend bedankt!!"

“Bewegen is zo goed”

Sinds een aantal jaar woont de 91-jarige moeder van Greetje van Beers in Zorgcentrum St. Barbara in Dreumel, waarvan anderhalf jaar op afdeling De Wending, een afdeling voor ouderen met dementie. Greetje: “Het is geweldig hoe het personeel, de directie maar zeker ook de vrijwilligers zich inzetten om het de bewoners naar hun zin te maken. Altijd een extra gebaar of wat extra aandacht, de mensen gaan voor. Dat er zo veel vrijwilligers zijn betrokken - ook kinderen van bewoners die inmiddels zijn overleden - zegt natuurlijk heel veel.”

“IK GUN HET ZE ZO!”

“Op de Duitse beurs Medica zag ik de Tovertafel voor het eerst. Ik werd er zo enthousiast van dat ik gelijk tegen mezelf zei: ‘Ik ga ervoor zorgen dat de Tovertafel in Huize Barbara komt.’ Niet alleen gun ik de bewoners een Tovertafel, maar ik wil ook heel graag wat terugdoen voor de geweldige zorg die mijn moeder krijgt. Ik ben ze enorm dankbaar. Inmiddels heb ik alle families van de bewoners benaderd en iedereen wil graag een steentje bijdragen, financieel of door activiteiten te organiseren om zo geld in te zamelen. We hopen dat iedereen die dit leest het de bewoners en het personeel van St. Barbara nét zo gunt en door middel van een donatie een handje wil helpen.”

DE ZORGSPIL VAN DREUMEL

St. Barbara is een open zorgcentrum, een groot ‘thuis-huis’ dat verbindingen tot stand brengt. Verbindingen tussen cliënten en verzorgers, jongere en oudere inwoners, professionals en vrijwilligers, bewoners van het zorgcentrum en het verenigingsleven in Dreumel. Met de kleinschaligheid, de korte lijnen en platte hiërarchie spelen wij zoveel mogelijk in op de wensen van de bewoners. Ons activiteitenteam organiseert vier dagen per week iets in de recreatiezaal, daarnaast plannen ze grote activiteiten, zoals toneel, kooroptredens, film, maar ook wandelen of een middagje uit. Op afdeling De Wending zijn de bezigheden iets anders ingericht. Hier zien wij het tafeldekken, opruimen en eten als bezigheidstherapie. Verder wordt dagelijks de krant gelezen en is er iedere middag een extra activiteit gepland. Toch ontkomen wij er niet aan dat cliënten regelmatig stilzitten, terwijl bewegen juist zo goed is om de hersenactiviteit te stimuleren. Daarom willen we de Tovertafel; cliënten gaan actief aan de gang. Het is makkelijk in gebruik en omdat de Tovertafel op meerdere plaatsen gemonteerd kan worden, kunnen we er optimaal van profiteren.