Reactie van Zorgcentrum Horizon

Wat mooi dat het gelukt is!...en wat mooi dat we onze bewoners kunnen verrassen met de tovertafel die er nu ook echt komt.
Alle donateurs willen we dan ook ontzettend bedanken namens heel Horizon.

Een zinvolle dagbesteding dankzij de Tovertafel

Corien Stroet hoefde niet lang na te denken toen de directeur van Zorgcentrum Horizon in Broek op Langedijk een prijsvraag uitschreef voor de medewerker met het leukste idee voor de bewoners. Als activiteitenbegeleidster en verzorgende IG op de afdeling kleinschalig wonen is ze altijd op zoek naar leuke activiteiten. Haar idee om een Tovertafel aan te schaffen werd unaniem verkozen tot winnaar.

Plezier en gezelligheid

Corien Stroet: “Ik heb de zorg voor zeven bewoners en ik weet zeker dat iedere bewoner, ieder op zijn eigen niveau, dit spel ontzettend leuk gaat vinden. Ik vind het soms moeilijk om een zinvolle dagbesteding voor onze bewoners te verzinnen, vooral als deze bewoners al wat verder in hun dementie zitten. Toen de directeur om ideeën vroeg, dacht ik meteen aan de Tovertafel! Ik had de Tovertafel al eens op Facebook voorbij zien komen en was meteen ontzettend enthousiast over de hoeveelheid plezier en gezelligheid die zo’n spel bij ouderen met dementie teweeg kan brengen.”

Toverhoed

Om het bedrag voor de Tovertafel bij elkaar te krijgen heeft Corien om te beginnen gebruik gemaakt van de talenten van de bewoners. “Samen hebben we een Toverhoed gemaakt. Een soort van spaarpot! Deze hoed staat op de balie bij de receptie. We hebben brieven naar familieleden van bewoners gestuurd om te vragen of zij een duit in de hoed willen doen. Bovendien collecteren we voor het Oranjefonds. Ik hoop echt dat de Tovertafel door zoveel mogelijk donaties uiteindelijk mogelijk kan worden gemaakt.” Zorgcentrum Horizon zelf zal de eerste €2000,- storten.


Wat ontvang je als donateur?

We vinden het fantastisch als je wilt meehelpen om een Tovertafel bij elkaar te sparen. Hier ontvang je zelf natuurlijk ook iets leuks voor terug.

  • Iedereen die een bedrag tot €100 doneert, ontvangt een foto van het personeel met de Tovertafel
  • Iedereen die een bedrag tot €500 doneert ontvangt een pen en blocnote met het logo van Horizon erop
  • Iedereen die €500 euro of meer doneert, ontvangt een heerlijke taart!