Reactie van Zorgboerderij De Vrijheid

Geluksmomenten voor ieder niveau

Femke Borst is de eigenaresse van Zorgboerderij De Vrijheid en kan sinds ze de Tovertafel zag aan niets anders meer denken. Onlangs won ze de derde prijs bij de winactie van de Tovertafel Special: 3300 euro korting. Daarmee komt haar droom ineens dichtbij! Femke: “Ik had er nog nooit van gehoord, maar na het zien van het filmpje was ik op z’n zachts gezegd heel enthousiast! Ik dacht: ik weet niet hoe, maar ik ga regelen dat wij er een krijgen. De Tovertafel creëert geluksmomenten, dat las ik op de website. En dat past zo goed bij wat wij willen: mensen zoveel mogelijk succeservaringen te laten beleven. En daarmee dus ook geluksmomenten.”

Succeservaringen en geluksmomenten

“De Vrijheid staat voor kleinschalige, deskundige en menselijke begeleiding waarbij respect, ontspanning, gezelligheid en herkenbaarheid voorop staat. We willen iedere cliënt positieve ervaringen meegeven in het leven en in hun eigen kracht zetten. De mensen met dementie in onze groep zitten allemaal in een ander stadium; het is een heel gevarieerde groep. Dat maakt het erg lastig om een groepsactiviteit te doen. Het moet vaak een op een of met één begeleider voor maximaal drie mensen. Juist met de Tovertafel hopen we wel die groepservaringen te hebben, omdat iedereen op zijn eigen niveau kan meedoen. Het is een vrolijke activiteit voor iedereen en een ideale manier om meer contact met elkaar te krijgen.”

Mogelijkheden in plaats van beperkingen

Femke is zelf pas 28 en werkt samen met nog twee jonge meiden; alledrie hebben ze de opleiding SPH (hbo) gedaan en ze blijven zich verder ontwikkelen met vervolgstudies. De jonge organisatie vindt het heel belangrijk om geluk te brengen aan de cliënten. Femke: “Daar komen die succeservaringen weer bij kijken. We kijken zoveel mogelijk naar mogelijkheden en niet naar beperkingen. Onze missie is om een situatie te creëren waarin iedereen zich veilig en thuis voelt. Alle cliënten zijn gelijkwaardig en uniek. Iedere cliënt heeft recht op respect, ontplooiing, andere mensen om zich heen en het maken van eigen keuzes.”