Deel mee:

Reactie van Zorgboerderij De Vier Jaargetijden

"Spelend leren staat hier centraal’’

Zorgboerderij de vier jaargetijden is een kleinschalig initiatief voor wonen en dagbesteding. Er is een vast betrokken team van gemiddeld 12 begeleiders. Alle medewerkers zijn zeer betrokken en trots op hun boerderij. De boerderij is vrijstaand en ligt midden in het Noord Hollands landschap Middelie, naast Volendam. Spelend leren staat hier centraal. Door te kijken naar wie de bewoners zijn, in plaats van te kijken naar wat de bewoners niet kunnen, ontstaat er ruimte om te leren. De lente, zomer, herfst en winter vormen de rode draad binnen de activiteiten in en rondom de boerderij. Er wordt gekeken naar het individu; wat hebben de bewoners nodig en hoe kunnen we dit samen invullen? De zorgboerderij heeft 3 verschillende ruimtes: de school, de woonkamer en de Magnolia. Hier willen zij graag een tovertafel realiseren.

Het vergroten van de belevingswereld

Zorgboerderij de vier jaargetijden is 10 jaar geleden opgezet door Astrid en Gjalt Tulleners. Er was meteen woonruimte voor 5 jongeren. Inmiddels wonen er 13 jongeren, is er plek voor meerdere dieren en is er een moestuin gerealiseerd. Ellen van Horssen (kantoormedewerker en begeleider) is initiatiefnemer van deze actie en zet zich in voor de jongeren, door het organiseren van leuke activiteiten. Hier wil zij de Tovertafel graag aan toevoegen. "De Tovertafel UP draagt bij aan het vergroten van de belevingswereld van onze jongeren. Het activeert hen zowel fysiek als sensorisch en het samen spelen geeft veel plezier. De projecties zijn prachtig om te zien, te volgen en geven rust’’.

De medewerkers van de zorgboerderij de vier jaargetijden gaan hard aan de slag om hun doel te bereiken! ‘’Naast deze crowdfunding gaan wij aandacht vragen via social media voor de actie, verkopen wij onze eigen pompoenen en zelfgemaakte jam en staan we in december op de Winterfair in Oosthuizen.’’


Wat ontvang je als donateur?

  • Iedereen die tot 100 euro doneert, ontvangt een bedankkaart
  • Iedereen die 100 euro doneert ontvangt een doos eieren van eigen kippen
  • Iedereen die vanaf 100 t/m 250 euro doneert krijgt een zelfgebakken taart
  • Iedereen die meer dan 250 euro doneert krijgt een vermelding op onze website en een verwenpakket, met een doos eieren, een zelfgebakken taart en een fles biologisch sap.
Eind datum is verstreken, er kan niet meer gedoneerd worden.
102 mensen hebben geholpen om € 3.514,00 op te brengen.