Deel mee:

Reactie van WZC Interzorg Ferwert

"De Tovertafel moet er komen!"

WZC Interzorg Ferwert, in de volksmond ook wel Foswert genoemd, ligt in het puntje van Friesland, mooi gelegen bij de Zeedijk in Ferwert. Op de verpleegafdeling zijn twee huiskamers gevestigd en in het woonzorgcentrum bevindt zich een dagactiviteitencentrum waar bewoners een zinvolle dagbesteding wordt aangeboden. 

Sinds de bewoners en medewerkers van WZV Interzorg een demonstratie van de Tovertafel hebben gekregen, zijn zij vast van plan om een Tovertafel aan te schaffen. Zorgmedewerker Froukje Minnema en activiteitenbegeleider Haakje Drost zijn daarom een crowdfundingactie gestart om de aanschaf voor elkaar te krijgen. Haakje: “Wij willen heel graag een Tovertafel Original voor onze bewoners omdat de Tovertafel helpt apathie te doorbreken. Bewoners in de latere fasen van dementie kunnen passief zijn en een beetje voor zich uit staren. De Tovertafel laat ze weer actief met elkaar samenspelen.”

Op 24 maart hielden de leerlingen van het Dockinga College en de medewerkers van Foswert een grote bazaar om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor een Tovertafel. Haakje: “Er werden zelfgebakken taarten verkocht, er werd gesjoeld en mensen konden raden naar ‘de naam van de pop’. Het Ouderenfonds wil de opbrengst van deze dag verdubbelen!” Binnenkort wordt er bovendien een bingomiddag georganiseerd waarvan de opbrengst naar de Tovertafel gaat. “De Tovertafel moet er komen omdat die het woongenot van de bewoners enorm zal vergroten.”


Wat ontvang je als donateur?

  • €10-€100: een tovertafelkaart 
  • €100-€250: een zelfgebakken appeltaart met slagroom 
  • Meer dan €250: een bos bloemen met een leuke tovertafelkaart 
Eind datum is verstreken, er kan niet meer gedoneerd worden.
13 mensen hebben geholpen om € 985,00 op te brengen.