Reactie van WZC Den Brem

Op een ongedwongen, plezante manier!

WZC Den Brem maakt deel uit van de Armonea-groep en is gelegen in Rijkevorsel, in het mooie Kempen in Vlaanderen. De zorginstelling is een gezellig thuis voor 120 bewoners, verdeeld over 5 huiskamers. De Tovertafel zal hoofdzakelijk gebruikt gaan worden in de huiskamer van de Zonnebloem, de beschermde afdeling waar mensen met dementie verblijven. Daarnaast zal er een uitwisseling plaatsvinden met de andere huiskamers zodat iedereen plezier kan gaan beleven aan de Tovertafel. De Tovertafel zal gebruikt gaan worden om bewoners terug te activeren binnen een zinvolle dagbesteding, als ook terug in contact te brengen met familie en vrienden op een ongedwongen, plezante manier.

Het initiatief van de Tovertafel is gestart door Mirjan van de Noort, directeur WZC Den Brem en is direct vol enthousiasme overgenomen door de referentiepersoon dementie en de zorgkundigen van de afdeling. Zij maken zich sterk voor de betoverende werking die de Tovertafel heeft op bewoners met dementie. Mirjan vertelt: "Wij zijn ervan overtuigd dat de Tovertafel onze bewoners goed zal doen. Uit vrije beweging kunnen ze aanschuiven en meedoen. Het zal hen deugd doen om samen actief bezig te zijn, rijmpjes van weleer op te noemen, een puzzel te leggen, muziek en plezier te maken. De Tovertafel kan onze bewoners prikkelen om meer te gaan bewegen. We proberen een sfeer te creëren waarin mensen zich veilig voelen en bovendien worden uitgedaagd. Het zal bovendien de sfeer op de afdeling op een prettige manier doen verlevendigen en drempelverlagend werken om samen met een ouder, (overgroot)oma of kennis iets plezierigs te kunnen ondernemen."

"Wij zijn in aanraking gekomen met de Tovertafel via het dementieproject binnen Armonea. De crowdfunding-actie is geopend door de Kerstman op de Kerstmarkt in het woonzorgcentrum Den Brem en zal worden ondersteund door tal van ludieke acties van het personeel. U bent hartelijk welkom tijdens de dessertenverkoop, een restaurantavond, wafelenbak, demonstraties van de Tovertafel etc. – hou de kalender in het centrum zeker in de gaten!"


Wat ontvang je als donateur?

  • Iedere donateur zal worden uitgenodigd voor de officiële en feestelijke ingebruikname van de Tovertafel.