Reactie van Wzc De Beyart

In het hart van Maastricht

Woonzorgcentrum De Beyart ligt op een unieke locatie in het hart van Maastricht. Midden in een drie hectare groot park op steenworp afstand van het Vrijthof. Binnen De Beyart wordt zorg en ondersteuning geboden aan bewoners met een psychogeriatrische- (PG) en een somatische grondslag. De bewoners met PG- grondslag wonen in een beschermde omgeving binnen 1 van onze 2 verpleegafdelingen, elke afdeling beschikt over twee huiskamers. Deze huiskamers zijn ingericht naar de behoefte van onze bewoners.

Iedere afdeling heeft een tovertafel nodig!

Eind 2017 heeft WZC De Beyart een eerste tovertafel aangeschaft voor de verpleegafdeling . Na het zien van de mooie en ontroerende reacties van de bewoners en de enthousiaste reacties van de medewerkers, wisten we het zeker..Iedere afdeling heeft een tovertafel nodig! Nino Geersheuvels (kwaliteitsmedewerker van De Beyart) heeft het initiatief genomen de crowdfunding actie te starten, na de overweldigende stroom aan positieve reacties van beide teams!  

Aura Lemmens (activiteitenbegeleidster) “Ondanks dat ik al jaren op de verpleegafdeling werk als activiteitenbegeleidster, gebeurden er tijdens de demonstratie dingen met de bewoners die ik niet eerder had gezien. Bewoners die uit eigen initiatief reageerden door over de tafel te wrijven en dan verrast opkeken! Bewoners die normaal gesproken met hun ogen gesloten zitten en nu keken waar de muziek en het licht vandaan kwamen. De bewoners krijgen dagelijks activiteiten door ons aangeboden. Maar wat de Tovertafel hen door de bijzondere combinatie van licht, geluid en infraroodsensor biedt is zo’n rijke aanvulling. De Tovertafel is betoverend! De dochter van een van onze bewoners zei zelfs: “Het lijkt wel alsof het voor mijn moeder gemaakt is!” 


Wat ontvang je als donateur?

  • Iedereen die 100 t/m 249 euro doneert, krijgt een leuke zelfgemaakte bedankkaart.
  • Iedereen die 250 t/m 500 euro doneert krijgt een vermelding op onze Facebook pagina (indien wenselijk) en zelfgebakken wafels met een leuk bedankkaartje.
  • Iedereen die meer dan 500 euro doneert, krijgt een vermelding op onze Facebook pagina (indien wenselijk) en een mooie bos bloemen met een leuk bedankkaartje.