Reactie van Woonzorgcomplex De Merlinge

In minder dan twee maanden verzamelde De Merlinge het aanschafbedrag van de Tovertafel. Mirelle Keinemans, initiatiefneemster: "Vanaf het moment dat een familielid van een bewoner ons op de Tovertafel attendeerde, waren we razend enthousiast en ervan overtuigd; onze bewoners verdienen een Tovertafel! Op het Active Cues crowdfunding-platform zijn we een actie gestart, met hartverwarmende reacties. Familieleden, vrijwilligers en dorpsinwoners kwamen direct in actie. We zijn ontzettend trots dat we dit in zo'n korte tijd hebben gerealiseerd. Namens alle bewoners willen we iedereen van harte bedanken voor de steun, prachtige reacties en uiteraard de donaties."

“We zagen direct de positieve reacties”

De Merlinge is een kleinschalige woonvoorziening gevestigd in het pand van De Peperhof. Dit is in het hart van Arkel, midden in een woonwijk, dichtbij de winkels. De bewoners van verpleeghuis De Merlinge in Arkel leven in twee kleine woongroepen; er zijn in totaal dertien bewoners met dementie. Elke woongroep heeft een gezellig aangeklede woonkamer waar activiteiten worden georganiseerd en samen de maaltijd wordt bereid en gegeten. De inzet van familie, vrienden en vrijwilligers voor de huiselijke omgeving is belangrijk, zo niet onmisbaar.

Stop passiviteit bij ouderen

Mirelle Keinemans werd door een familielid op de Tovertafel gewezen. In overleg met de cliëntenraad besloot ze een demonstratie bij Active Cues aan te vragen. “Bij ouderen met dementie loop je het risico op passiviteit, zo ook bij onze bewoners. Bij De Merlinge vinden we het ontzettend belangrijk dat onze ouderen blijven bewegen en sociaal actief zijn. Na kennismaking met de Tovertafel waren wij er direct van overtuigd dat dit een ontzettende meerwaarde voor onze bewoners zou zijn. Tijdens de demonstratie zagen we het positieve effect op de bewoners en daar raakten we enorm enthousiast van. 

Financiële bijdrage

De financiële kant is voor ons echter een probleem. Als kleine locatie heb je helaas weinig speling qua financiën. Bovendien ben je te klein voor een ‘Vrienden Van-stichting’, die voor grotere locaties nogal eens kan helpen. Daarom doen wij een beroep op iedereen die maar wil helpen! Draagt u de gezondheidszorg voor dementerende ouderen, en met name die van de Merlinge, een warm hart toe en wilt u de leefbaarheid helpen vergroten? Wij zijn u ontzettend dankbaar als u ons wilt steunen met een financiële bijdrage voor aanschaf van de Tovertafel.”