Deel mee:

Reactie van Woonzorgcentrum Engelsbergen

"Natuur en Nostalgie"  

 Woonzorgcentrum Engelsbergen in Eindhoven is een kleinschalige verpleegafdeling binnen de Vitalis Zorggroep. De afdeling is verdeeld over twee huiskamers, genaamd Natuur en Nostalgie, met elk 7 bewoners. De bewoners wonen hier omdat ze door dementie niet meer thuis kunnen wonen. Wander Strik, initiatiefnemer van deze crowdfunding-actie en verzorgende binnen Engelsbergen vertelt: "We hebben geprobeerd de huiskamers zo in te richten, dat bewoners zich thuis en veilig voelen." 

"Het initiatief is gestart nadat we op de groepsapp van onze afdeling een bericht uit de media over de Tovertafel met elkaar deelden", zegt Wander. "Direct waren we enthousiast en wilden de aanschaf begroten voor het komende jaar. We zijn dus samen met al onze enthousiaste collega’s dit initiatief gestart. Activiteiten uitvoeren met onze doelgroep is niet altijd gemakkelijk, in de Tovertafel zien we een mooie mogelijkheid om onze doelgroep te prikkelen, zowel de bewoners die nog vrij actief zijn maar zeker ook de bewoners die wat meer gesloten zijn ofwel in hun eigen wereld verblijven en waarbij andere zintuigelijke prikkelingen van belang zijn. De Tovertafel is er dus voor iedere belevingsfase."

"Bloemen verwelken, de Tovertafel blijft"

Wander is samen met zijn collega's volop bezig om te bedenken hoe ze de Tovertafel bij elkaar kunnen verdienen. "Naast het “wereldkundig” maken van de crowdfunding, gaan we ook onze hobby’s inzetten. Binnenkort zal er van alles gebakken, gehaakt, gezaagd, beplakt….. verkocht gaan worden. Wat geven we vader of moeder voor de verjaardag, bloemen verwelken, de Tovertafel blijft."


Wat ontvang je als donateur?

  • Donaties t/m 200 worden beloond via de mail met een leuke foto waarop we laten zien hoe blij we zijn met uw donatie.
  • Bij donaties vanaf 200 tot 500 gaat een collega lekkere hapjes voor u maken.
  • Donaties vanaf 500 worden beloond met een zelfgemaakte taart.
Eind datum is verstreken, er kan niet meer gedoneerd worden.
54 mensen hebben geholpen om € 4.420,00 op te brengen.