Reactie van Vivent - De Hooghe Clock

Met veel trots kunnen wij, de studenten van klas 1KY van de studie Social Work op Avans Hogeschool, zeggen dat wij het bedrag voor de Tovertafel voor de Hooghe Clock bij elkaar hebben! Dit met grote dank aan onze lieve vrienden, familie en vele onbekenden die ons hebben geholpen. Daarnaast willen wij in het speciaal de VGZ, de Rabobank en de klanten van Albert Heijn op de Rompertpassage bedanken voor hun gulle bijdrage! Ook willen wij graag de Bossche Omroep en het Brabantsdagblad bedanken voor het bericht dat ze geplaatst hebben over deze crowdfunding actie.

De Tovertafel zal binnenkort worden geïnstalleerd bij de Hooghe Clock, waardoor we bewoners en omwonenden betoverende momenten kunnen bieden. De Tovertafel is een zorginnovatie die ouderen in de late fase van dementie met elkaar en hun omgeving verbindt en beweging stimuleert. Alle mensen die geld hebben gedoneerd ontvangen binnen enige tijd hun beloofde bedankje.

Hierbij een foto van de cheque overhandiging van de donatie van de VGZ. Wij kunnen niet in woorden beschrijven hoe blij wij zijn met alle donaties en hulp van iedereen!

Met veel dank,

De studenten van 1KY

Ontspanning en ontmoeting

De Hooghe Clock is een woonzorgcentrum in 's-Hertogenbosch Noord. Er wonen vele verschillende doelgroepen binnen de instelling, maar de Tovertafel wordt speciaal voor de ouderen. De Tovertafel wordt geplaatst in 'de Suite'. Dit is een gemeenschappelijke ruimte, waar iedereen onder begeleiding kan komen. Daarnaast is de Hoogche Clock een plaats voor ontspanning en ontmoeting, waar alle senioren uit de buurt terecht kunnen.

De Tovertafel sluit perfect aan

De Tovertafel, een zorginnovatie die ouderen in de late fase van dementie met elkaar en hun omgeving verbindt en beweging stimuleert. Wij, studenten van Avans Hogeschool ’s-Hertogenbosch, willen de Hooghe Clock helpen om een Tovertafel te kunnen financieren. Dit omdat de mensen die binnen de Hooghe Clock wonen het verdienen om een activiteit te hebben die speciaal voor hen is ontworpen en waarmee ze zichzelf kunnen ontwikkelen. De Tovertafel sluit perfect aan bij de doelgroep, waardoor de wil om de Tovertafel te kunnen financieren nog groter is. Niks is mooier dan mensen zien opbloeien door een activiteit. 

Vera Bouman, initiatiefnemer van deze crowdfunding-actie is met de Tovertafel in aanraking gekomen door haar werk op een woongroep van Dichterbij. "Hier hebben we regelmatig met de Tovertafel gespeeld en sindsdien zijn we ook bij de Hooghe Clock bezig om er een aan te schaffen. Daarnaast heb ik tijdens m'n opleiding ook een verslagje over de Tovertafel geschreven. Wij zijn met een redelijk grote groep, waardoor wij allemaal onze familie en vrienden kunnen vragen voor donaties. Daarnaast gaan we reclame maken op sociale media. Ook gaan we binnen de Hooghe Clock familieleden van bewoners stimuleren om te doneren en gaan we nog enkele samenwerkingsorganisaties benaderen. Wil je ons helpen om de bewoners een betoverend moment te geven? Laat dan een bijdrage achter! In ruil voor deze bijdrage, krijg je ook nog een leuk bedankje!


Wat ontvang je als donateur?

  • 1 t/m 100 euro: een boekje/nieuwsbrief met daarin informatie over de ervaringen met de Tovertafel met daarbij leuke foto’s.
  • 101 t/m 250 euro: organiseren wij een extra activiteit voor de bewoners, waar u dan naderhand foto’s/informatie over ontvangt.
  • 251 t/m 500 euro: een bosje bloemen
  • 501 euro en meer: een lekkere taart