Reactie van Vilente Pieter Pauw

Graag willen wij alle donateurs heel hartelijk bedanken voor hun bijdrage. Dankzij al deze betrokken mensen kunnen wij binnenkort een prachtige Tovertafel aanschaffen waarvan de cliënten zeker gaan genieten.

Pieter Pauw in Wageningen is een van de locaties van Vilente. Het welbevinden van de cliënten staat voorop en daarom wordt er naar de ouderen en hun mantelzorgers geluisterd om te horen wat zij belangrijk vinden. Pieter Pauw heeft 3 somatische woningen, 1 open psychogeriatrische woning, 8 gesloten psychogeriatrische woningen, 1 woning voor speciale zorg, 1 spoedzorgafdeling en een dagbehandeling voor verschillende doelgroepen.

Om al deze mensen een dagactiviteit te kunnen bieden die ze helpt om apathie te doorbreken en beweging stimuleert, zijn Greetje Smid (coördinator welzijn en activering), Jan van Haaren en Mandy Vlogtman (verpleegkundigen) deze crowdfundingactie gestart om een Tovertafel Original bij elkaar te sparen! Jan: “Wij willen graag een Tovertafel Original, vooral voor de psychogeriatrische afdelingen. Met het gebruik van de Tovertafel worden cliënten geactiveerd en geamuseerd met verschillende spellen. Ook cliënten die minder mobiel zijn kunnen gebruik maken van deze tafel. Hierbij worden cliënten uitgedaagd op een speelse manier.”

De Tovertafel is een speels product dat ouderen in de midden- tot late stadia van dementie stimuleert in fysieke activiteit en sociale interactie met minimale begeleiding. Ouderen met dementie zijn veelal grote delen van de dag passief. Jan: “Wij zijn in aanraking gekomen met de Tovertafel nadat ik er iets over had gezien op televisie. We zijn hierover in gesprek geraakt en een aantal locaties van Vilente maken al dankbaar gebruik van de Tovertafel. Filmpjes van de Tovertafel maakten ons nóg enthousiaster!”


Wat ontvang je als donateur?

  • Donaties t/m €50 ontvangen aan het einde van de crowdfunding een leuke foto via mail 
  • Donaties van €50-€100 ontvangen een klein presentje aan het einde van de crowdfunding
  • Donaties van €100-€250 ontvangen een koektrommel aan het einde van de crowdfunding
  • Donaties van €250-€500 ontvangen een presentje aan het einde van de crowdfunding
  • Donaties boven de €500 krijgen aan het einde van de crowdfunding een high tea aangeboden