Reactie van Verpleeghuis Myosotis

Een sprookjesachtige omgeving

Verpleeg- en revalidatiecentrum Myosotis ligt aan de rand van de historische binnenstad van Kampen. Het verpleeghuis wordt omringd door een prachtige tuin en is daardoor een sfeervolle plek waar het prettig verblijven is. In deze sprookjesachtige omgeving zou een Tovertafel goed passen, vinden initiatiefnemers van de crowdfunding-campagne Jacoline de Lange en Marcelle Sneelopers.

Eigenwaarde en plezier

Jacoline en Marcelle: “Wij hebben de zorg voor bewoners met dementie en wij weten zeker dat iedere bewoner, op zijn eigen niveau, dit spel ontzettend leuk zal gaan vinden.” De twee verzorgenden zorg en welzijn van het verpleeghuis, dat onderdeel is van woonzorgconcern IJselheem, willen hun bewoners graag een zinvolle dagbesteding aanbieden. Volgens hen is de Tovertafel daar het ideale middel voor.

Meer beweging

“De Tovertafel kan onze bewoners prikkelen om meer te gaan bewegen. We proberen een sfeer te creëren waarin mensen zich veilig voelen en bovendien worden uitgedaagd,” zeggen Jacoline en Marcelle. “Op die manier wordt hun eigenwaarde vergroot en dat is goed voor hun ontwikkeling. Maar nog belangrijker: de Tovertafel geeft de bewoners plezier en zorgt voor gezelligheid!”


Ruilacties

We vinden het fantastisch als je wilt meehelpen om een Tovertafel bij elkaar te sparen. Hier ontvang je zelf natuurlijk ook iets leuks voor terug.

  • Bij een donatie tot 100 euro: een foto van de bewoners met de Tovertafel.
  • Bij een donatie van 100 euro t/m 250 euro: het boekje Geraakt, over IJsselheem
  • Bij een donatie boven de 250 euro: een zelfgebakken cake.