Deel mee:

Reactie van Twentse Zorgcentra - De Kerkstraat

Gelijkwaardig en uniek!

De Kerkstraat is een buitenlocatie van zorginstelling de Twentse zorgcentra. Het is een woongroep met 4 groepen waar in totaal 21 cliënten wonen met een verstandelijke- meervoudige beperking. In de leeftijd van 20 t/m 78 jaar. Een hele diverse groep waar iedereen als individu wordt behandeld. Een team van enthousiaste collega’s zetten zich in om het leven van de cliënten zo fijn mogelijk te laten verlopen. Er wordt altijd gekeken naar de behoeftes van de cliënten en daar wordt op ingespeeld. De missie van de Kerkstraat is om een situatie te creëren waarin iedereen zich veilig en thuis voelt. Alle cliënten zijn gelijkwaardig en uniek!

René Grotheus is 'stiefvader' van Mariska; één van de cliënten van locatie De Kerstraat. Hij is zeer betrokken bij het wel en wee van de locatie en kwam met het idee voor een Tovertafel. Christel en Samantha, twee begeleiders van locatie De Kerkstraat, waren ook gelijk enthousiast en wilden direct actie ondernemen om dit te verwezenlijken. "Hoe vet zou dit zijn voor locatie De Kerkstraat, veel superleuke activiteiten om te kunnen aanbieden aan één tafel. En door de vier ophangsystemen waarmee de Tovertafel geleverd wordt, kunnen we hem op alle vier de groepen gebruiken!"

"Wij zijn op zoek naar activiteiten binnen de woning. Dit omdat het voor ons lastig is om activiteiten buiten de woning te realiseren in verband met kosten, vervoer en inzet van personeel. Door middel van de Tovertafel kunnen wij meer activiteiten realiseren in groepsverband". De spellen zijn uniek door het volwassen karakter en de toegankelijkheid voor mensen met verschillende ontwikkelingsniveaus. Voor elke cliënt is de Tovertafel van toegevoegde waarde: de een doet actief mee, terwijl een ander (op afstand) meebeleeft.


Wat ontvang je als donateur?

  • €1 tot €100 = kans op zelf gemaakte kaart
  • €100 tot €250 = kans op zelf gemaakte taart
  • €250 tot €500  = kans op zuivelhoeve pakket
  • €500 of meer = kans op uitnodiging tuinfeest 15 jaar bestaan Kerkstraat 9 juni 2018
Eind datum is verstreken, er kan niet meer gedoneerd worden.
52 mensen hebben geholpen om € 2.400,00 op te brengen.