Reactie van Ter Muiden wzc

"Hartelijk dank aan allen die een bijdrage leverden: opnieuw een activiteit die zal tegemoetkomen aan de talenten, interesses, noden en behoeften van de bewoners."

"Dé aanvulling voor onze cliënten"

Fanny van de Walle is ergotherapeute bij Ter Muiden vzw in Oedelem. Volgens haar zou een Tovertafel UP dé aanvulling zijn voor de bewoners en cliënten van Ter Muiden. “De aankoop van een tovertafel zou een meerwaarde zijn voor elke bewoner. Dit omdat we hiermee heel wat doelstellingen kunnen bereiken waarmee we de talenten van elke bewoner kunnen stimuleren en onderhouden.”

De voorziening heeft drie woongroepen. In iedere woongroep leven 10-11 personen samen. Sommige personen wonen er permanent, anderen gaan op regelmatige basis naar huis. Iedere woongelegenheid is huiselijk ingericht. Fanny: “Wij willen dat de toekomstige bewoner optimaal kan functioneren binnen de leefgroep. Daarom bieden wij activiteiten aan die tegemoetkomen aan de talenten, interesses, noden en behoeften van de kandidaat. Een activiteit kan product-, belevings-, bewegings- of ervaringsgericht, individueel of in groepsverband zijn.”

De Tovertafel UP kan volgens Fanny tegemoet komen aan al deze wenzen. “Bewoners worden met de Tovertafel getriggerd om actieve bewegingen uit te voeren, de fijne en grove motoriek en coördinatie worden geoefend. De Tovertafel is een vorm van ontspanning waarbij toch beroep gedaan wordt op de cognitieve functies en vaardigheden van de personen en bovendien het groepsgevoel wordt gestimuleerd. Tijdens een demonstratie van de Tovertafel bleek al vlug dat iedereen overtuigd was van de meerwaarde. Ook de bewoners die er die dag reeds kennis mee gemaakt hebben, waren dol-enthousiast!”


Wat ontvang je als donateur?

"Iedereen die een storting doet, wordt (wanneer ons doel bereikt is) uitgenodigd op een café-terras dat in teken zal staan van de Tovertafel. Dit is een leuke namiddag waar we onze eigen tea-room uitbaten. Geniet van een overheerlijk zelfgemaakt stukje taart of pannenkoek en laat je bedienen door onze enthousiaste bewoners. Maak ondertussen kennis met het prachtige initiatief dat jullie gesteund hebben!"