Deel mee:

Reactie van Stichting Park Zuiderhout

Het leven vieren met kleine geluksmomenten

Wie zijn wij?

 Stichting Park Zuiderhout biedt wonen, welzijn, zorg en ondersteuning aan mensen op leeftijd in een mooie, natuurlijke omgeving. Op Park Zuiderhout staan niet de ongemakken centraal, maar alles wat bewoners en cliëntenondanks eventuele beperkingen nog wél allemaal kunnen. Wij zorgen ervoor dat bewoners en cliënten zich kunnen richten op de leuke en waardevolle dingen van het leven. We noemen dit het “vieren van het leven”. Dit  kan op vele manieren: soms groots zoals met een feest, uitstapjes of activiteiten, maar het kan ook in kleine dingen zitten.

Waarom een Tovertafel?

In de latere fasen kunnen mensen met dementie in hun schulp kruipen en lijden aan apathie. Beweging, ontspanning en samen het leven vieren staat in een hoog vaandel bij Park Zuiderhout. Met name voor mensen in een verder gevorderd stadium van dementie zijn de kleine geluksmomenten des te waardevoller. Denk aan een lach, een herinnering die opdoemt, een onverwacht grapje. Daar kan de Tovertafel Original kan een grote bijdrage aan leveren.

Wat gaan we doen?

De aanschaf van een Tovertafel vraagt om een behoorlijke investering. Daarom organiseert Park Zuiderhout in 2018 verschillende acties om samen de Tovertafel Original aan te kunnen schaffen voor haar bewoners en cliënten. Denk hierbij aan een mooi benefietconcert voor de bewoners van Park Zuiderhout en andere activiteiten die zowel voor de bewoners als hun naasten een leuke besteding van de dag is.


Wat ontvang je als donateur?

  • Donaties tussen de 25 en de 100 euro worden beloond met een bedank-kaart die gemaakt is door bezoekers van de dagbesteding, en de woongroepen van Park Zuiderhout.
  • Donaties tussen de 100 en de 250 euro ontvangen een prachtige mozaïek in de vorm van een hart, gemaakt door bewoners van Park Zuiderhout.
  • Donaties boven de 250 euro ontvangen een mozaïek én een heerlijke zelfgebakken cake.