Reactie van Stichting Liberis

Het bedrag voor de Tovertafel is binnen; wat zijn de kinderen en trainers van Liberis hier blij mee! Graag willen we alle donateurs heel erg bedanken voor hun bijdrage aan de Tovertafel. Ouders, familie, vrienden, kennissen, zelfs buurtbewoners hebben een bijdrage geleverd. Vele leuke activiteiten zijn georganiseerd door het Tovertafel team om het bedrag binnen te halen. Een sponsorloop waarbij de kinderen vele rondjes hebben gerend, een multiculturele eetmiddag welke druk bezocht was en het bakken van koekjes. 

We kijken uit naar de komst van de Tovertafel en naar de vele plezierige- en leerzame momenten die wij met de Tovertafel zullen beleven! 

 

"Voor deze kinderen"

Stichting Liberis is een behandelcentrum voor kinderen met autisme, een ontwikkelingsachterstand en/of een verstandelijke beperking. Liberis is de vrije vertaling van: voor deze kinderen. Tess Koning (ontwikkelingspsycholoog) en Marlon Vennik (orthopedagoog) hebben de Stichting opgezet vanuit hun passie voor en werkervaring met de doelgroep. “Het afstemmen van de behandeling of begeleiding op de individuele behoeften van het kind maakt dat ieder kind zich optimaal kan ontwikkelen en zo ontzettend veel kan bereiken.” 

De doelgroep van Stichting Liberis leert het meest vanuit motivatiegerichte leersituaties. Tess en Marlon: “De Tovertafel breidt de bestaande mogelijkheden voor motivatiegericht werken verder uit en is daarnaast de werkbare uitvoering van ons motto: spelend leren. Door de diversiteit aan spellen van de Tovertafel is variatie in het type oefening goed aan te brengen. Zo kan er binnen één spel voor meerdere kinderen, andere vaardigheden worden geoefend. Waar het voor het ene kind belangrijk is om op zijn of haar beurt te wachten, kan er binnen hetzelfde spel voor een ander kind juist weer geoefend worden met het nemen van initiatief of het vergroten van de assertiviteit.  Ook is de tovertafel perfect om in te zetten als ontspanningsmoment.”

“Tovertafel-team”

Tess en Marlon zijn in aanraking gekomen met de Tovertafel via Social Media. Ze waren zo enthousiast dat ze gelijk een vrijblijvende demonstratie hebben aangevraagd via de website. “Na de demonstratie wisten we het zeker: de Tovertafel moet er komen! Liberis zal een 'Tovertafel-team' opzetten, bestaande uit twee trainers die werkzaam zijn op de behandelgroep. Zij zullen gaan brainstormen over leuke geldinzamelingsacties. Ook de ouders van de kinderen zullen hierbij betrokken worden.”

Let op: na elke donatie ontvang je een bevestiging waarin staat dat je hebt bijgedragen aan de Tovertafel Original, voor mensen met dementie. Schrik niet, we zijn hiervan op de hoogte en het wordt hopelijk snel aangepast. Active Cues is er uiteraard van op de hoogte dat jullie sparen voor een Tovertafel Unique, voor kinderen met autisme. 


Wat ontvang je als donateur?

  • Iedereen die 1 t/m 100 euro doneert, ontvangt een foto van de tovertafel in actie.
  • Donaties tussen de 100 en 250 euro krijgen een cake, gebakken en versierd door de kinderen. 
  • Bij donaties van 500 euro of meer, maak je kans op een dinerbon!