Reactie van Respect locatie Bosch en Duin

Met hulp van alle donateurs verzamelde Bosch en Duis het aanschafbedrag van de Tovertafel. Bea van Schaik - Elties, initiatiefneemster: "Wij zijn heel blij met alle donaties en mensen die op onze benefietavonden zijn geweest! Het brengt ons steeds dichterbij ons einddoel: 2 Tovertafels."

“Wij moeten ‘m hebben!”

Bea van Schaik werkt als coördinerend verpleegkundige intramuraal bij Zorggroep Respect. Toen zij op internet naar zorgartikelen zocht, stuitte ze op de Tovertafel. Ze bekeek het filmpje op YouTube en was direct verkocht: “Dit moeten wij hebben!”.

Ook plezier voor de ‘zwaardere’ cliënten

Op haar locatie Bosch en Duin worden genoeg activiteiten georganiseerd. “Van familieoptredens tot spelletjesdagen en rommelmarkten. Ontzettend leuk natuurlijk, maar vooral voor de cliënten in de lichte fase van dementie. De ‘zwaardere patiënten’ vallen al snel een beetje buiten de boot. En daarom ben ik enthousiast over de Tovertafel. Die biedt juist een leuke activiteit voor de mensen met zware dementie. Het stimuleert en prikkelt hen en dat is niet alleen goed voor onze cliënten, maar ook fijn voor de familieleden. We zien vaak dat mantelzorgers of familie zonder gespreksstof zitten. Treurig, maar waar. De Tovertafel biedt hen een leuke activiteit en brengt de interactie weer op gang.”

Wij willen ook een Tovertafel

Bij Zorggroep Respect willen ze het liefst twee Tovertafels, maar ze richten zich eerst op de aanschaf van één. En ze hopen dat dit crowdfundingpatform daarbij helpt. Bea: “We organiseren ook een kerstmarkt en ik probeer regelmatig spulletjes te verkopen tijdens familie-optredens. Helaas levert dat steeds maar een klein bedrag op. In mijn vrije tijd schrijf ik sponsors aan, dus ik hoop dat daar ook iets uitkomt. Maar voor nu: alle hulp is welkom! Want wij móeten die Tovertafel hebben!”.


Wat ontvang je als donateur?

We vinden het fantastisch als je wilt meehelpen om een Tovertafel bij elkaar te sparen. 

  • Alle donaties van €25 euro worden beloond met het boek 'omdenken'.
  • Bij doniaties van €50 euro mag jij een familielid komen (mee)eten