Reactie van Merel Foundation - De Kleine Wereld

Positieve en individuele aanpak

De Kleine Wereld biedt een plek waar jonge kinderen met autisme en een ontwikkelingsachterstand intensief worden gestimuleerd in hun ontwikkeling. Wij willen deze kinderen uit de intensieve zorg halen en voorbereiden op een zo zelfstandig mogelijk bestaan in de maatschappij. Met de wetenschappelijk effectief bewezen methodiek Applied Behavior Analyses (ABA) uit de VS verzorgen wij intensieve begeleiding voor jonge kinderen met autisme door een hoog opgeleid en enthousiast team. Wij geloven in een positieve en individuele aanpak ‘volledig vanuit het kind’ samen met ouders, opa’s en oma’s, thuisbegeleiders en professionals uit het zorgveld. Door een optimale omgeving voor het kind te creëren, proberen we het maximale uit het kind te halen.

Danique van Stigt, stagiare bij De Kleine Wereld is samen met Rein Rijkens, de bestuurder van De Kleine Wereld, deze crowdfunding-actie gestart. Danique vertelt: "een vast onderdeel van mijn stage is het zelfstandig opstarten van een eigen project. Daarbij wil ik dat de kinderen van de De Kleine Wereld iets aan mijn project gaan hebben als ik na mijn stageperiode weer weg ben. Ik ken de Tovertafel vanwege mijn opa, hij heeft dementie. Recent kwam ik er achter dat er ook een Tovertafel is voor kinderen met autisme. Ik wist direct dat dit mijn project zou gaan worden! Niet alleen de aankoop van de Tovertafel, maar ook de implementatie ervan en het onderzoeken van het effect dat de Tovertafel op de ontwikkeling van onze kinderen heeft, behoren tot mijn project. Het zou geweldig zijn als we met de kinderen aan de slag kunnen met deze magische innovatie".

"De Tovertafel is een speelse onderwijsinnovatie die onze kinderen op een betoverende manier zou kunnen helpen bij de ontwikkeling van hun cognitieve, sociale en fysieke vaardigheden. De interactieve lichtprojecties verleiden hen om in beweging te komen en samen plezier te hebben. De Tovertafel is een tool om de motivatie van onze kinderen te activeren. Met de spellen van de Tovertafel kunnen we onze kinderen spelenderwijs vaardigheden aanleren, zoals: matchen, puzzelen, participeren, samenwerken en spelen. Vaardigheden die voor onze kinderen niet vanzelfsprekend zijn".


Wat ontvang je als donateur?

  • Iedereen die doneert ontvangt ons Jaaroverzicht 2018 waarin we aandacht zullen besteden aan de implementatie van de Tovertafel.
  • Donaties vanaf 50 euro ontvangen foto’s van de Tovertafel in gebruik.
  • De donateur van de hoogste donatie worden uitgenodigd voor een persoonlijke rondleiding op De Kleine Wereld om de Tovertafel in gebruik te zien.