Deel mee:

Reactie van Mariëndael Doetinchem

We gaan uit van de kwaliteiten van de leerling

Mathijs Kamphorst en Alexander Tempels werken als Buurtsportcoach Aangepast Sporten bij Mariendael Doetinchem. "Wij bieden speciaal onderwijs aan kinderen van 4 t/m 12 jaar die extra ondersteuning nodig hebben vanwege een lichamelijke of meervoudige beperking. We zien hun mogelijkheden en gaan onvoorwaardelijk voor hun ontwikkeling. In ons onderwijs gaat het team uit van de kwaliteiten en mogelijkheden van de leerling. Belangrijk is dat de leerling een reëel en waardig zelfbeeld ontwikkelt. Ze leren eigen mogelijkheden te benutten en op zichzelf te vertrouwen."

Mathijs en Alexander zijn de initiatiefnemers van deze crowdfunding-actie. Zij willen binnen de school een passend dagprogramma bieden om tot een maximaal mogelijke ontwikkeling te komen. Mathijs en Alexander zeggen: "Tijdens het werken met de Tovertafel Unique kunnen we werken aan sociaal emotionele doelen zoals het wachten op je beurt. Tijdens de activiteit leren we de kinderen hoe ze samen tot spel kunnen komen. De Tovertafel is voor de complete school van meerwaarde omdat er, naast de ontwikkelingsactiviteiten die beschikbaar zijn op de Tovertafel, ook kinderen worden uitgedaagd om actief bezig te zijn. De leerlingen van de school kunnen bijna volledig zelfstandig werken met de Tovertafel waardoor het gevoel voor eigenwaarde stijgt en dus een positiever zelfbeeld krijgen."

"We zijn met de Tovertafel Unique in aanraking gekomen doordat een ouder van één van onze leerlingen ons erop attendeerde. Ze verwees ons door naar de Tovertafel website. We werden gelijk enthousiast", zeggen Mathijs en Alexander. "Om het doel te bereiken gaan we samenwerken met alle ouders van onze leerlingen. Iedereen zal hun eigen netwerk inzetten. Daarnaast zullen we er aandacht aan besteden op Social Media."


Wat ontvang je als donateur?

  • Iedere donateur krijgt een persoonlijk bedankje namens de school. 
  • Bij donaties van €250 en meer organiseren we een meekijkdag waarop ze kunnen deelnemen aan een activiteit, samen met de leerlingen, met de Tovertafel.
Eind datum is verstreken, er kan niet meer gedoneerd worden.
105 mensen hebben geholpen om € 2.498,00 op te brengen.