Reactie van Laverhof 2e Tovertafel - Verpleeghuis St. Barbara

Op zoek naar het kleine geluk

Wie zijn wij?

Laverhof richt zich op de ondersteuning van ouderen in de regio’s Heeswijk, Schijndel en Uden en de zorg voor religieuzen. Wij doen ons uiterste best om – samen met familieleden – de cliënt zich thuis te laten voelen bij Laverhof. Iedereen mag zichzelf zijn en kan een betekenisvol leven leiden. Dat vullen wij in door met de cliënt en zijn naasten op zoek te gaan naar het kleine geluk. Wij streven met onze zorg naar een ‘leven als thuis’.

Waarom een tweede Tovertafel?

De ervaring is dat bewoners van spelletjes houden en dit voor ontspanning en gezelligheid zorgt. Het is mooi om te zien dat zij hier plezier aan beleven. Maar de meeste spelletjes kun je met maximaal 4 personen tegelijk doen en het is juist zo leuk om er meer bewoners bij te betrekken. De Tovertafel Original biedt hiervoor uitkomst! Deze activiteit kan samen met personeel of familie gedaan worden, maar ook nog zelfstandig door de bewoner zelf. Zo kan de tijd waarbij er geen activiteiten in de huiskamer aangeboden worden, toch goed worden ingevuld.

Wat gaan we doen?

We gaan familieleden van bewoners actief benaderen door informatiebijeenkomsten. We willen zo familieleden enthousiast maken om dit over te brengen op anderen. Verder benaderen we het netwerk van Laverhof: via onze cliënten en onze medewerkers verspreiden we onze actie op sociale media, lokale media en de website van Laverhof. Ook zorgen we voor voldoende foldertjes en poster en verspreiden deze over de locatie.


Wat ontvang je als donateur?

  • Alle donateurs krijgen een bedankmail.
  • Iedereen die 250 euro of meer doneert, krijgt een taart.
  • Als een familielid van een bewoner 500 euro doneert koken we een feestmaal voor de bewoner!