Deel mee:

Reactie van Ipse de Bruggen Vlaardingen

"We zijn veel bezig met het thema bewegen" 

Ipse de Bruggen, locatie Vlaardingen, bestaat uit vier woningen waar volwassenen met een verstandelijke beperking zich in een huiselijke sfeer kunnen ontwikkelen. "De woningen variëren erg van elkaar", zegt Tamara Tulling. Tamara is zowel groepsbegeleider als activiteitenbegeleider bij één van de vier locaties. "Ik ben zelf werkzaam op de ouderenwoning, daarnaast zijn er twee woningen voor cliënten met moeilijk verstaanbaar gedrag en één woning voor cliënten met zeer ernstig moeilijk verstaanbaar gedrag". Tamara is deze crowdfunding-campagne gestart omdat ze de Tovertafel als ideaal middel ziet om cliënten in beweging te krijgen en om ze samen te laten spelen. 

 

 

Gevarieerd spelaanbod

"Toen de Tovertafel bij ons werd gedemonstreerd, was het een groot succes onder de cliënten. Carla (op foto) was zeer enthousiast, ze sloeg fanatiek op de mollen die uit de grond kwamen en liet de verfspetters uit elkaar spatten onder luid gelach. Nog een bijzonder moment was het toen een andere cliënt erbij kwam zitten en ze met elkaar de dierenpuzzel gingen maken. Er kwam een leuk gesprekje op gang tussen de twee: Dat is een schaap. Neeeeee, dat is een koe…. Koeien hebben vlekken, dit is een schaap. Begeleider: Het is een geit toch? Oh ja een geitje, die heb ik wel eens gezien op de kinderboerderij. Het gevarieerde spelaanbod van de Tovertafel zorgt ervoor dat het inzetbaar is voor alle vier de woningen, hoe verschillend ook. Waar het voor de ene cliënt ingezet kan worden om te activeren door bijvoorbeeld het mollenspel te spellen, kan het voor de ander rustgevend werken door met de vijver te spelen". 

Tamara is voor het eerst in aanraking gekomen met de Tovertafel op een congres in Ede. "Ik zag direct de meerwaarde voor de woning waar ik werk; een groep met oudere cliënten, veelal in een rolstoel of met een dusdanige beperking waardoor bewegen moeilijk is. De Tovertafel biedt een leuke activiteit waar ze wél aan mee kunnen doen". 

 


Wat ontvang je als donateur?

  • Iedereen die 1 t/m 100 euro doneert, ontvangt een zelfgemaakte kaart.
  • Donaties tussen de 100 en 250 euro worden beloond met een zelfgemaakte kaart en een klein schilderijtje gemaakt door één van onze cliënten.
  • Donaties tussen de 250-500 euro worden beloond met een zelfgemaakte kaart en een groot schilderij gemaakt door één van onze cliënten.
  • Iedereen die 500 euro doneert, krijgt een zelfgemaakte taart en een uitnodiging om de Tovertafel tijdens ons grote wijkfeest te komen bewonderen.
Eind datum is verstreken, er kan niet meer gedoneerd worden.
23 mensen hebben geholpen om € 368,00 op te brengen.