Reactie van Humanitas 'De Kristal'

“Aan alle lieve mensen die een bedrag, groot of klein, gedoneerd hebben voor de Tovertafel in de Kristal: dankjulliewel uit de grond van mijn hart!  Zonder jullie hulp was dit nooit gelukt, samen hebben we er voor gezorgd dat de bewoners een waardevolle en gezellige activiteit erbij gaan krijgen.”

Humanitas ‘De Kristal’ is gelegen in de Rotterdamse wijk Nesselande, aan de Zevenhuizerplas. In kleinschalige woongroepen van maximaal 10 personen worden intensieve zorg en hulp geboden aan mensen met gevorderde dementie. Een huiselijk sfeer en rust zijn hierbij bepalend en de medewerkers van De Kristal helpen mensen hun leven zo zelfstandig mogelijk vorm te geven. Levensvreugde en geluk zijn daarbij heel belangrijk. Alle bewoners beschikken over een eigen zit- en slaapkamer en een gezellige gemeenschappelijke huiskamer. Volgens Ans Kuipers kan de Tovertafel Original de bewoners nog meer plezier brengen.

Leuke activiteit

“Het is best lastig om leuke activiteiten voor deze doelgroep te vinden, waarbij men sociaal actief is én blijft bewegen”, zegt Ans, initiatiefnemer van deze crowdfundingactie. “De Tovertafel is hiervoor bij uitstek geschikt, omdat die inspeelt op de zintuigen, uitnodigt tot bewegen, stimuleert, prikkelt en bovendien leuke interactie teweegbrengt. De Tovertafel stimuleert actie-reactie zonder ingewikkelde handelingen. Wat zou het geweldig zijn als we zo’n Tovertafel ook voor deze bewoners kunnen realiseren!”

Ans’ moeder woont sinds enkele jaren in De Kristal. “Bij elk bezoek zie ik hoe lastig het is om de passiviteit te doorbreken of een gesprek gaande te houden. De meeste bewoners zitten maar wat te zitten, totdat de dag weer om is en dat gaat me echt aan het hart. De Tovertafel geeft plezier, gezelligheid en stimuleert interactie tussen familie en bewoners. Ik zou mijn moeder en de andere bewoners heel graag weer plezier zien hebben in deze toch vaak moeilijke laatste levensfase. Ze hebben dat meer dan dik verdiend!” Ans roept iedereen op om een donaties te doen: “Doneer en we zijn u intens dankbaar!”


Wat ontvang je als donateur?

Ans: "Elk gedoneerd bedrag, van klein tot groot, wordt met liefde ontvangen! Daarom geen attenties als tegenprestatie, maar voor alle donateurs de uitnodiging om - bij de realisatie van de Tovertafel, de Tovertafel te komen uitproberen onder het genot van een kopje koffie of thee met gebak. Kom met eigen ogen ervaren hoe de Tovertafel geluksmomenten creëert bij bewoners, familie en personeel!”