Reactie van Herbergier Bartlehiem

“Eindelijk zelf beleven!”

Midden in het wijde Friese landschap staat Herbergier Bartlehiem. Een kleinschalige woonvorm voor mensen met geheugenproblemen; voor het grootste deel wonen hier ouderen met dementie. Zeventien mensen kunnen hier hun leven zoveel mogelijk voortzetten zoals ze dat zelf willen. Ze hebben hun eigen ruime woon-slaapkamer en er is een bijzonder ruime huiskamer om samen te zijn. Buiten is er een grote tuin met kippen en twee shetlanders.

Soms wil je iets anders…

Judith Visser, zorgondernemer Herbergier Bartlehiem: “We zijn altijd op zoek naar nieuwe ideeën en mogelijkheden om het leven van onze bewoners aangenamer te maken. Aan de ene kant zoeken we dit zoveel mogelijk in het gewone leven: gezellig samen koffiedrinken, eten, wandelen, een spelletje doen… Maar soms wil je ook eens iets anders. Iets wat prikkelt; iets wat onze bewoners op een andere manier kan bereiken. We verwachten met de Tovertafel iets te kunnen aanbieden wat voor iedereen leuk is, wat verbinding schept, gesprekken op gang helpt en vooral veel plezier brengt.

 

Na alle enthousiaste verhalen over de Tovertafel willen we het ook erg graag zelf beleven! We hoorden een jaar terug voor het eerst van de Tovertafel. Een bezoekster had hem ergens gezien en was heel enthousiast: dat moeten jullie ook doen! Om voldoende geld te verzamelen houden we op 10 juni een Toverfair op ons terrein. Dit wordt een heel gezellige dag met allerlei activiteiten voor jong en oud! Kraampjes, activiteiten, veel lekkers, een springkussen, muziek en vertier.


Wat ontvang je als donateur?

"Zo gauw we de Tovertafel hebben ontvangt elke donateur, groot en klein, van ons een actiefoto van de Tovertafel in werking. Ook is iedereen van harte uitgenodigd om samen met ons en onze bewoners de Tovertafel zelf te komen ervaren. Bedrijven die € 300 of meer doneren, krijgen een half jaar lang hun logo op onze Facebookpagina."