Deel mee:

Reactie van Gezinshuis Margriet

Een veilige thuishaven

Gezinshuis Margriet in Uithuizen biedt opvang aan meisjes die (tijdelijk) een thuis nodig hebben. Gieny Gangl heeft dit gezinshuis opgezet vanuit haar passie voor en werkervaring met de doelgroep. "Het bieden van een veilige thuishaven in een gezinssetting en de juiste begeleiding maakt dat ieder kind zich optimaal kan ontwikkelen en meer kan bereiken dan hij/zij zelf zou denken". Gieny is in aanraking gekomen met de Tovertafel via Social Media. Hier werd vermeld dat de Tovertafel in principe bestemd is voor mensen met dementie. Al snel legde Gieny de link met haar gezinshuis waar veel meiden wonen met FAS-D problematiek. Net zoals bij ouderen met Alzheimer of dementie, zijn de hersenen van kinderen en jongeren met FAS substantieel kleiner dan bij een normale ontwikkeling. 

De doelgroep van Gezinshuis Margriet leert het meest vanuit motivatiegerichte leersituaties en door actief bezig te zijn. Gieny vertelt: "De Tovertafel zou een mooie toevoeging zijn in ons Gezinshuis en zou ingezet kunnen worden voor verschillende doeleinden. Zo kan er binnen één spel voor meerdere kinderen, verschillende vaardigheden worden geoefend. Waar het voor het ene kind belangrijk is om op zijn of haar beurt te wachten, kan er binnen hetzelfde spel voor een ander kind juist weer geoefend worden met het nemen van initiatief of het vergroten van de assertiviteit. Ook is de Tovertafel geschikt om in te zetten als ontspanningsmoment. Daarnaast lijkt het de meiden leuk om met ouderen aan de slag te gaan met de Tovertafel. Zij willen de Tovertafel inzetten bij het vrijwilligerswerk in het bejaardentehuis in Uithuizen en Uitzuidermeeden.’’

Gieny was zo enthousiast over de Tovertafel dat ze gelijk een demonstratie heeft aangevraagd via de website. "Na de demonstratie wist ik het zeker: de Tovertafel moet er komen! Het was erg mooi om te zien hoe de meiden reageerden op de Tovertafel. Wij, als personeel, waren allemaal verrast over het effect van de Tovertafel. De meiden waren erg enthousiast en er ontstonden erg leuke interacties tussen de meiden. De komende tijd gaan zowel de medewerkers als de meiden van het Gezinshuis er alles aan doen om deze actie te laten slagen. We hopen ons doel te bereiken door fondsen en organisaties op te hoogte te stellen van ons project, door bekendheid te genereren in onze omgeving en een actie onder personeel en familie te organiseren."


Wat ontvang je als donateur?

  • Iedereen die 50 t/m 100 euro doneert, ontvangt een door de kinderen zelfgemaakte sleutelhanger of naambordje.
  • Iedereen die 100 t/m 500 euro doneert ontvangt een leuke sleutelhanger van "Gezinshuis Margriet’’ en een zelfgebakken taart
  • Iedereen die 500 euro of meer doneert krijgt en een bos bloemen en is van harte uitgenodigd (VIP behandeling) bij de ingebruikname van de Tovertafel waarbij u wordt voorzien van koffie/thee en wat lekkers. Het is ook mogelijk om dit op locatie te verzorgen.
Eind datum is verstreken, er kan niet meer gedoneerd worden.
16 mensen hebben geholpen om € 301,00 op te brengen.