Reactie van Gasthuis St. Jan de Deo

Ook geschikt voor bewoners die moeilijk zijn te prikkelen

Gasthuis St. Jan de Deo is opgericht in 1904 en ligt midden in het centrum van Millingen aan de Rijn. Er wonen 34 bewoners in de appartementen. Sinds 2015 wonen er, verdeeld over 4 kleine woongroepen, bovendien 24 bewoners met een psychogeriatrische zorgvraag op de afdeling kleinschalige zorg.

Diny Blom, hoofd activiteitenbegeleiding: “Bij het kleinschalig wonen is alles zoveel mogelijk zoals thuis.” In Gasthuis St. Jan de Deo zijn de zorgmedewerkers en activiteitenbegeleiders voortdurend op zoek naar nieuwe mogelijkheden voor een actieve dagbesteding. Diny: “De Tovertafel past daar perfect in en is ook geschikt voor de bewoners die moeilijker te prikkelen zijn. De Tovertafel doorbreekt de passiviteit en stimuleert de onderlinge interactie met medebewoners of familie.”

Een glimlach op het gezicht van de bewoners

Om de aanschaf van de Tovertafel mogelijk te maken, bundelen de verzorgers, familieleden en vrienden van de bewoners van St. Jan de Deo hun krachten! Er worden de komende tijd verschillende acties op touw gezet. De initiatiefnemers van de crowdfundingsactie: “Wij vragen aan iedereen die het Gasthuis een warm toedraagt om een financiële bijdrage. Zodat de Tovertafel een lach op het gezicht van onze bewoners kan toveren!”


Wat ontvang je als donateur?

Bij een donatie tot €500: je ontvangt een fotokaart met een bedankje van de bewoners!

Bij een donatie van €500 of meer: je ontvangt een zelfgebakken, overheerlijke, ouderwetse appeltaart!