Deel mee:

Reactie van De Zorgboog Ruijschenbergh

"Een beetje extra aandacht"

Kleinschalig wonen in Gemert is gevestigd in Ruijschenbergh. Er wonen 31 bewoners verdeeld over 5 woningen. In deze woningen is het huiselijk en daardoor voelt het vertrouwd voor de mensen met dementie. "Vaak vinden mensen met dementie het fijn om de warmte van anderen te ervaren. Met een beetje extra aandacht van onder andere de Tovertafel, hopen we dat te kunnen bieden", vertelt Elise van Zutphen Verzorgende bij Ruijschenbergh en initiatiefnemer van deze actie.  

"Mijn doel is om een lach op de gezichten van de bewoners van Ruijschenbergh te toveren met de Tovertafel. We hopen ze weer een actieve dagbesteding te geven. De Tovertafel biedt afleiding en sociaal contact. De bewoners worden gestimuleerd om alert te blijven en te bewegen. Met dit doel voor ogen zijn we aan het sparen voor de Tovertafel; een geweldige uitvinding om deze groep kwetsbare ouderen te activeren!"

"We zijn met de Tovertafel in aanraking gekomen doordat een familielid van één van de bewoners een demonstratie had geregeld. Tijdens de demonstratie was het een enorm succes dus het zou echt helemaal geweldig zijn voor onze doelgroep. Om ons doel te bereiken gaan we op verschillende manieren aandacht vragen voor deze crowdfunding-actie. Zo hebben we bijvoorbeeld op de kerstmarkt in Gemert verschillende lekkernijen verkocht."


Wat ontvang je als donateur?

Iedereen die een bijdrage heeft geleverd zal uitgenodigd worden bij de feestelijke opening van de Tovertafel. Inclusief een lekker hapje en drankje en alle donateurs ontvangen een kleinigheidje die gemaakt zijn door de bewoners. We zullen nadien de donateurs op de hoogte houden van de ervaringen die we hebben gekregen met de Tovertafel.

Eind datum is verstreken, er kan niet meer gedoneerd worden.
32 mensen hebben geholpen om € 1.978,00 op te brengen.