Reactie van De Vonder

“Ik was meteen enthousiast!”

De Vonder, dat op het prachtige historische landgoed Coudewater ligt, is een wooncomplex voor oudere bewoners met een psychiatrische achtergrond. Het verpleegkundig team, behandelaars en vrijwilligers zetten zich in om de bewoners een zo prettig mogelijke invulling van de dag te bieden.

Tovertafel prikkelt om meer te bewegen

Rien Geerts, activiteitenbegeleider: “We proberen een sfeer te creëren waarin mensen zich veilig voelen en uitgedaagd en geprikkeld worden om zodoende hun eigenwaarde te vergroten. Als activiteitenbegeleiders zijn we steeds weer op zoek naar nieuwe mogelijkheden om onze bewoners een zinvolle dagbesteding te bieden. Elke week bieden wij verschillende vormen van beweging aan. Zo hebben we wandelclubs en bieden we zitdansen en spel en beweging aan. Omdat wij graag wat meer bieden aan bewoners die moeilijker te activeren zijn, willen we graag de Tovertafel aanschaffen.”

Esmee de Vos-Brok, activiteitenbegeleider: “Ik zag de Tovertafel tijdens een bijeenkomst over belevingsgerichte zorg en was meteen enthousiast! De Tovertafel kan onze bewoners prikkelen om meer te bewegen. Wij gaan zelf geld bij elkaar verzamelen met een ‘Kom in beweging voor de Tovertafel-dag’. Deze dag staat in het teken van bewegen. Met activiteiten en de verkoop van heerlijke hapjes en drankjes halen wij geld op voor aanschaf van de Tovertafel.”

Ruilacties

We vinden het fantastisch als je wilt meehelpen om een Tovertafel bij elkaar te sparen. Hier ontvang je zelf natuurlijk ook iets leuks voor terug.

  • Iedereen die 1 t/m 100 euro doneert, ontvangt een bedankkaart met foto waarop onze bewoners gebruik maken van de tovertafel.
  • Iedereen die 100 t/m/ 250 euro doneert, ontvangt een waardebon om bij ons in het Buurthuis te genieten van koffie of thee met wat lekkers.
  • Iedereen die 250 euro of meer doneert, wordt ontvangen op het terrein van Coudewater met koffie, thee en wat lekkers en krijgt een rondleiding over het mooie, historische terrein van Coudewater.