Reactie van De posten erve leppink

"Optimale zorg, activiteiten en ontspanning"

Erve Leppink is een nieuwe en prachtig landelijk gelegen locatie van de Posten aan de rand van Enschede Zuid. Het is een uniek project waar mensen met dementie naast een begeleid wonen project van 'JP van de Bentstichting' wonen. Uitzicht over de weilanden, een tuin om in te tuinieren, bloemen en vruchten plukken in de pluktuin, dieren verzorgen en aaien. Wat wil je nog meer?! Juist. Een Tovertafel! 

Carolien Landewers, dochter van één van de bewoners van afdeling Beuk van Erve Leppink, is deze crowdfunding actie gestart. Toen Carolien een berichtje over de Tovertafel voorbij zag komen op Facebook, wilde ze er direct meer over weten. Carolien: "We hebben de Tovertafel gezien tijdens een demonstratie. Het was gigantisch mooi om te zien hoe de bewoners reageerden op de Tovertafel. De personeelsleden waren echt verrast door het effect van de Tovertafel. Het bracht zulke leuke interacties teweeg. Een mevrouw die normaal nooit met een activiteit meedoet, deed dat nu heel enthousiast."

Popcorn verkopen

We vroegen Carolien of er al ideeën zijn over hoe het doel te bereiken. "Ideeën genoeg", antwoordde ze. "We gaan familieleden en relaties van Erve Leppink benaderen, er zijn plannen voor een rommelmarkt, medewerkers van Erve Leppink hebben de scholen van hun kinderen benaderd om een actie op te zetten: één van de medewerkers gaat op de laatste schooldag popcorn verkopen op de school van haar kinderen." 


Wat ontvang je als donateur?

  • Iedereen die 1 t/m 100 euro doneert, ontvangt een leuke foto met bewoner in een mooie lijst.
  • Doneer je 100 tot 250 euro? Dan trakeren we op ijsjes of bitterballen voor beide huiskamers.
  • Bij een donatie van 250 tot 500 euro ontvang je een taart gebakken door dagbesteding van 'JP van de Bent'
  • Bij 500 euro en meer wassen we de auto van de donateur