Midden in de samenleving

Dagcentrum ‘t Los Huus staat midden in de samenleving, op loopafstand van het winkelcentrum, openbaar vervoer, het park en sociale voorzieningen. Bij ’t Los Huus hebben we plek voor zorgbehoevende ouder wordende mensen met een verstandelijke- en psychische beperking. Er zijn activiteitenprogramma’s voor de verschillende groepen, waarbij we uitgaan van de mogelijkheden van de cliënt. Er wordt evenwicht gezocht naar wat iemand kan en aankan. We hanteren dezelfde normen en waarden die in onze samenleving gelden en bieden ondersteuning met als uitgangspunt het zo zelfstandig mogelijk functioneren van de persoon.

 

Babette Modderkolk teamcoördinator ‘t Los Huus en initiatiefnemer van deze actie vertelt: "Met de Tovertafel kunnen wij meer betekenen voor de (oudere) hulpbehoevende in de gemeente Epe! Wanneer mensen ouder worden, is werken vaak niet meer een voor de hand liggende invulling van de dag. Het gaat dan veel meer om het hebben van een gelukkige dag.  Een Tovertafel zou een mooie aanvulling zijn in ons aanbod van activiteiten."

"We zijn met de Tovertafel in aanraking gekomen door social media. Gelijk zagen we de meerwaarde ervan in. We gaan geld werven door producten te maken op de verschillende groepen en die gaan we vervolgens proberen te verkopen. Tevens bieden wij onze arbeidsmatige verdiensten aan op social media.  Zo hebben we al meerdere klussen voor verschillende bedrijven gehad qua inpakwerk."


Wat ontvang je als donateur?

  • Tot 100 euro een pindapoppetje
  • Van 100 tot 250 euro een boom van vilt
  • Van 250 euro tot 500 euro een pindabeest
  • Vanaf 500 euro een vogelhuis