Reactie van De Mauritshof Surplus Zorg

Hartelijk dank aan iedereen die een donatie heeft gedaan voor de Tovertafel. Wij zijn blij met alle donaties, groot en klein. Want deze zorgen dat onze cliënten mooie momenten kunnen beleven aan de Tovertafel. Een stukje plezier in hun dagelijks bestaan. 

Fijn wonen

De Mauritshof in Klundert is een pas geopende afdeling van Surplus Zorg en biedt 24 woonplaatsen verdeeld over drie kleinschalige woongroepen voor mensen met een psychogeriatrische zorgvraag. Mensen die niet meer op zichzelf kunnen wonen, kunnen hier een nieuw thuis vinden. Op iedere woongroep zijn gekwalificeerde medewerkers aanwezig. Samen met vrijwilligers geven zij vorm aan de zorg en de begeleiding, in nauwe samenspraak met de familie. Persoonlijke aandacht vormt het sleutelwoord.

Deelnemen aan groepsactiviteiten

“Naast goede zorg vinden we het belangrijk dat de bewoners van de woongroepen vooral fijn wonen”, vertelt Anja Kooke, initiatiefnemer van deze crowdfundingactie. “De inrichting van de algemene ruimten in de Mauritshof krijgt steeds meer vorm. De huiselijke sfeer van de woonkamers, warm en gezellig, dragen daaraan bij. Met onze bewoners ondernemen we al veel activiteiten, er wordt onder andere gezongen, gelezen en gegymd. Maar we merkten dat er behoefte is aan activiteiten voor de bewoners die wat moeilijker te stimuleren zijn om deel te nemen aan groepsactiviteiten, of voor familieleden die een activiteit willen ondernemen met hun familielid.”

 

En zo kwamen de medewerkers bij de Tovertafel Original terecht! Anja: “We hebben een demonstratie van de Tovertafel bijgewoond op een andere Surplus-locatie. We waren erg enthousiast door de verrassende reacties van de bewoners: veel van hen werden weer actief! Dit heeft ons gemotiveerd om deze een actie op te starten zodat we voor een Tovertafel kunnen gaan sparen. Ons doel is om er uiteindelijk voor iedere huiskamer één te krijgen! We bundelen onze krachten als collega’s en hopen dat de actie een groot succes wordt.”


Wat ontvang je als donateur?

“Alle donaties, groot of klein, worden met liefde ontvangen. Als we de Tovertafel kunnen realiseren willen we alle mensen die een gift hebben gedaan uitnodigen om deze te komen bekijken onder het genot van een bakje koffie met wat lekkers.”