Reactie van De Hoekse Gang

“Namens alle bewoners en bezoekers van de Hoekse Gang bedanken we alle donateurs voor hun bijdrage. Een grote wens is daarmee in vervulling gegaan. En voor wie nog willen bijdragen aan de financiering van de extra spellen: graag even contact opnemen met de locatie: Marleen of Leo”.

Verschillen overbruggen

De Hoekse Gang is een woon- en werklocatie voor mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking. De Hoekse Gang bestaat uit een woonboerderij, een activiteitencentrum en een manege en ligt aan de Provincialeweg bij de afslag Ammerstol. Op het terrein bevinden zich een woonboerderij met moestuin en belevingstuin, een activiteitencentrum voor dagbesteding en een manege met de daarbij horende faciliteiten zoals een buitenbak, binnenbak, paddocks, stallen en een ruime parkeerplaats.

'Een win-win!'

De Hoekse Gang heeft een dagbestedingsgebouw op het terrein en er vindt dagbesteding plaats op de manege zelf. Vanuit deze plek voor cliënten worden alle activiteiten aangestuurd, gestructureerd en gecoördineerd. In de dagbesteding zijn vaste basiswerkzaamheden die dagelijks moeten gebeuren. “Het idee voor de aanschaf van een Tovertafel is gekomen van Sanne, één van de bewoners van de ‘bovengroep’  voor mensen met een lichte tot matige verstandelijke beperking’, vertelt Hans, initiatiefnemer van de actie.

‘Sanne had de Tovertafel gezien in een bejaardentehuis, raakte enthousiast over wat die teweegbracht en bedacht toen: “Wat zou het leuk zijn als wij dit als cliënten van de bovengroep zouden kunnen begeleiden voor de bewoners van de benedengroep”.’ Inmiddels is iedereen enthousiast en is deze crowdfundingactie in gang gezet. Hans: ‘Het verbindingsproces tussen onze verschillende cliënten zou door de Tovertafel een geweldige impuls kunnen krijgen. De Tovertafel helpt de verschillen tussen de verschillende niveaus van de cliënten te overbruggen en is gewoon superleuk voor iedereen. Een win-win!’


Wat ontvang je als donateur?

  • 0 tot 10 euro: een leuke foto via de mail van de tovertafel, zodra die in gebruik is op de Hoekse Gang.
  • 10 tot 100 euro: een hoefijzer met een leuke foto; het presentje wordt vervaardigd op de Hoekse Gang.
  • 100 tot 200 euro: een zelf gebakken taart of cake van de bewoners plus het hoefijzer met foto.
  • 200 euro en hoger: een hapje mee eten op de groep, als de begeleiding samen met de bewoners gekookt heeft, plus het hoefijzer met foto.