Reactie van DCV De Woutershof

"Hiephiep hoera, wij kunnen nu gaan genieten van onze eigen Tovertafel. Wij willen alle donateurs bedanken, maar ook alle mensen die ons op wat voor manier dan ook geholpen hebben om onze droom werkelijkheid te laten worden."

DCV De Woutershof in Alphen aan den Rijn is een dagcentrum voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. In 6 verschillende groepen krijgen cliënten diverse activiteiten aangeboden, ieder op zijn eigen niveau. Cliënten kunnen zichzelf ontwikkelen tijdens verschillende activiteiten zoals zwemmen, snoezelen, educatie, bewegen of huishoudelijk taken. Maar volgens begeleiders Jitske, Tim en Rosanne mist er nog één ding!

Rosanne: “Wij houden ons graag bezig met vernieuwing en volgen de ontwikkelingen binnen de zorg. Zo zijn we terecht gekomen bij de Tovertafel UP. De Tovertafel UP sluit fantastisch aan bij de hulpvraag van onze cliënten. Veel van hen ervaren de wereld door middel van sensatie. Kleuren, vormen en geluid prikkelen de zintuigen: de Tovertafel UP maakt hier juist gebruik van. Maar ook voor cliënten die zelfstandig wat meer structuur kunnen aanbrengen in hun leven zal de Tovertafel UP genoeg uitdaging bieden doordat zij worden aangesproken door het spelelement. Zo brengen we cliënten van verschillende niveaus bij elkaar om samen met een activiteit bezig te zijn."

Een sprookjeskaars voor een Tovertafel

De enthousiaste begeleiders van de Woutershof zijn voortvarend van start gegaan. Hun actie heeft zelfs al in de krant gestaan! Rosanne: “Wij gaan zoveel mogelijk aandacht zoeken via sociale media. Daarnaast banaderen we uiteraard de ouders van onze cliënten en willen wij zelf verschillende acties houden, zoals flessen inzamelen. Het opgehaalde geld gaat naar de Tovertafel!” De Woutershof heeft nog een troef achter de hand: in de eigen kaarsenmakerij worden prachtige sprookjeskaarsen gemaakt!

Meer informatie over de Tovertafel UP vind je hier.


Wat ontvang je als donateur?

  • €10 tot €250: een foto van de cliënten
  • Van €250 tot €500: een door de cliënten gemaakte kalender
  • Vanaf €500: een sprookjeskaars uit de eigen kaarsenmakerij!