Reactie van Azora Gertrudis

Beste donateurs, wat een fantastisch resultaat hebben jullie met z’n allen bereikt. In nog net geen 3 weken hebben we met z’n allen de bewoners van Gertrudis (afdeling op Den Brinck), een kerstgeschenk kunnen geven waar ze écht wat aan hebben: Een Tovertafel. De leverancier heeft vanwege dit snelle resultaat zelfs extra inspanning geleverd om de Tovertafel ook echt voor de kerst geinstalleerd te krijgen. Inmiddels heb ik met eigen ogen kunnen zien wat het effect is op de mensen. Zelfs de meest voorzichtige, afwachtende, introverte bewoner zie je met glimmende ogen gadeslaan wat er gebeurt. Maar de meesten gaan verder, worden soms heel fanatiek, gaan volledig op in het spel. Mensen worden echt geactiveerd, gaan de interactie met elkaar weer aan. Spelletjes spelen iets voor jongeren? Dacht ’t niet!

Langs deze weg en namens alle bewoners en het personeel van afdeling op Den Brinck van Gertrudis: Onze heel hartelijke dank voor al jullie giften, jullie hebben wat betekend in de levens van heel veel mensen en hun familie!

Kennen, waarderen, en respecteren

Midden in het historische stadje ’s-Heerenberg ligt woonzorgcentrum en verpleeghuis Gertrudis van Azora. Een kleinschalige woonvorm met 7-8 bewoners per woonkamer. In een prachtige omgeving midden in het gezellige centrum, direct naast kasteel Huis Bergh en op loopafstand van de winkels. De medewerkers van Gertrudis willen graag dat alle cliënten zich thuis voelen. Daarom zorgen ze elke dag opnieuw voor een open, ongedwongen en gemoedelijke sfeer met bewoners en medewerkers die elkaar kennen, waarderen, en respecteren.

Bart Timmers is initiatiefnemer van deze crowdfunding-actie voor de Tovertafel en vertelt: “Met luid en duidelijk aanspreken kreeg ik mijn vader uit zijn apathie. Hij zat aan de tafel van verpleeghuis Gertrudis, in ’s-Heerenberg. Ineens zat er weer leven en herkenning in! Maar zonder luid en duidelijk aanspreken, zakte hij toch snel weer weg. Hij werd meer dan goed verzorgd, met liefde en aandacht, maar je kunt onmogelijk verwachten dat er 24 uur per dag continu persoonlijke aandacht is. Omdat mijn vader heel vaak zat te “friemelen” op de tafel, schoot me te binnen dat ik had gelezen over de Tovertafel. Een tafel waar stimulerende spelletjes op de tafel worden geprojecteerd. Wat zou dit goed voor hem en vele andere bewoners zijn!"

"Meerdere malen sprak ik met verzorgsters over de Tovertafel en ook zij waren enthousiast, maar het budget van de instelling liet de aanschaf niet toe. Na mijn vaders overlijden besloten we de bezoekers van zijn uitvaart te vragen een bijdrage te leveren voor de aanschaf van de Tovertafel. En daar was ineens een begin! Daarna besloten we een crowdfunding te starten. Mijn moeder zit nog in Gertrudis. Gelukkig redt zij zich nog redelijk. Maar ik wil heel graag zien dat andere mensen of mijn moeder, als ze toch achteruitgaat, de kwaliteit van hun leven kunnen verbeteren door de aanschaf van de Tovertafel. Wat zal het mooi zijn als we dit met zijn allen mogelijk kunnen maken. Als je ons hiermee wil helpen, doneer dan een bedrag. Je doet er werkelijk iets goeds mee!’’


Wat ontvang je als donateur?

  • Iedereen die 1 t/m 100 euro doneert, ontvangt een leuke foto via de mail. Kan een foto zijn van het personeel of van de bewoners met hun nieuwe Tovertafel.
  • Donaties tussen de 100 en 250 euro worden beloond met een zelfgemaakte poster.
  • Als een familielid van een bewoner 250 euro doneert, koken jullie een keer het lievelingseten van de bewoner.
  • Iedereen die 500 euro doneert, krijgt een taart.